Kamp for decentral struktur i ældreplejen

Annie Kaagaard Kristensen, kandidat for Nye Borgerlige

Jeg synes slet ikke om ideen, at politikerne i Skive Byråd endnu engang gør de store pleje/ældrehjem større og tager pladser fra de mindre. Vi vil i Nye Borgerlige kæmpe for at beholde de små decentrale velfungerende centre og enheder i de mindre byer. Tingene bliver ikke billigere, bedre og mere gennemskuelige af at lave de helt store centre/enheder, tværtimod, det ses tydeligt med den sammenlægning, der blev lavet i 2017.

At lave store demens plejehjem synes jeg sket slet ikke om, tænk engang hvad det gør ved mennesker med demens. De er i forvejen hårdt ramt, og Skive Kommune »reklamerer« med, at man ønsker at arbejde på en måde, så de ser på »Hele menneskets velfærd« …men i alt dette her er der intet der tyder på noget i den retning overhovedet…..tværtimod.

Byrådet tænker slet ikke på de pårørende og familiens sammenhængskraft. Lad mig nævne et eksempel hvis Hans’s hustru bliver flyttet fra en demensafdeling til et nyoprettet plejecenter kun for demente i en anden by, hvor skal Hans så bo den dag han har behov for at komme på ældre/plejehjem?

Hans kan ikke køre bil mere, og heller ikke bruge den offentlige transport. Hvordan skal han så komme til den by, hvor I har flyttet hans hustru til? Hans går pt. måske dagligt hen og besøger sin hustru en times tid eller 2, hvad tror I så der sker med hustruen, og med Hans for den sags skyld, når han pludselig ikke kan komme og besøge hende hver dag?

De får måske begge en depression, hustruen blir måske aggressiv eller indadvendt…mister hurtigere sit sprog og der tilstøder andre psykiske udfordringer. Så er besparelsen for længst væk, og tingene blir dyrere i stedet for, og to menneskers liv er ødelagt….livskvaliteten er væk. Tænk jer om!

Det er kynisk at skille mennesker ad, der har levet sammen et langt liv. Se nu for pokker på det hele menneske. I Nye Borgerlige tager vi udgangspunkt i virkeligheden, ikke i Excel-ark. Der er brug for mere omsorg og forståelse for livskvalitet hos de ældre, syge og svage borgere.