Grøn omstilling på kollisionskurs med virkeligheden

Morten Jensen – Nye Borgerlige Skive

Vi i Nye Borgerlige har sagt det længe og nu begynder det at trække overskrifter på flere danske medier. Den grønne omstilling kolliderer med virkeligheden.

Statsministeren udtalte til CNN, under besøget i Indien, at hvis bare alle verdens lande praktiserede den grønne omstilling, så ambitiøst som Danmark gør, ville verden være meget bedre stillet. Fakta er, at kun 10 procent af Danmarks samlede energiproduktion kommer fra vind og sol.

Sagen er den, at hvis Indien brugte samme mængde biomasse som Danmark, ville der ikke være et eneste træ tilbage i hele verden! Det var ualmindeligt ubegavet af statsministeren at fremsætte dette eksempel.

Derudover sker der det, at al den CO2 der er bundet i træer frigives når man fælder dem. Det er jo en katastrofe, i hvert fald ud fra klimatossernes teorier om CO2.

Den udvikling vi vil se over de næste 10-15 år, vil være fokuseret på den moderne kernekraft, fordi vi har behov for energi når vindmøllerne og solcellerne ikke producerer strøm. Det voldsomme tab, der er i enhver konvertering, vil gøre disse metoder alt for omkostningstunge i forhold til kernekraft.

Kineserne, amerikanerne og briterne har set skriften på vægen. EU-politikerne er også ved at indse problemerne.

Det er her Skive Kommune og GreenLab for alvor kommer ind i billedet. Den jord som virksomhederne bygger på i GreenLab er ikke købt og betalt, men udlejet af Skive Kommune på 30-årige kontrakter. Det vil i sidste ende betyde, at regningen ender hos Skive Kommunes skatteydere.

Moderne kernekraft er ganske ufarlig og kræver kun ganske lidt plads. Faktisk kan et anlæg på størrelse med en skibscontainer producere kontinuerlig grøn energi til 250.000 husstande.

Når det om ganske få år bliver virkelighed i Danmark, bliver mange af de nuværende grønne energiløsninger tilnærmelsesvis værdiløse.