Enggrob, langt fra virkeligheden

Morten Jensen – Nye Borgerlige Skive

Kan være et billede af 1 person og tekst

Brændstof og varemanglen i England handler altså om meget andet end Brexit! Informationer og data ligger faktisk frit tilgængeligt på nettet.

Hvis man kun følger med i de pro EU-medier, så kan jeg godt forstå, man tror det hele er Brexit’s skyld, men i realiteten spiller det en mindre rolle.

Manglen på chauffører eksisterede længe før Brexit. For 6 år siden manglede der ca. 50.000 chauffører i UK. Nu er tallet ca. 100.000. Altså en stigende tendens, også da UK var en del af EU.

Under Corona pandemien stoppede man midlertidig med at få folk certificeret, hvilket betød udsættelse af 40.000 test til chauffør HGV-certifikat. Det har skabt en massiv flaskehals. Allerede i juni/juli advarede man mod at Corona nedlukningen ville have betydning for vareleverancer og udbuddet af varer på hylderne i butikkerne.

Brexit har betydet 20-25.000 færre chauffører. UK valgte, ikke at sætte denne arbejdsfunktion på liste over jobs, som der var mangel på. Det gjorde man af indenrigspolitiske årsager, og fordi man havde en forventning om at den ledige indenrigsarbejdsstyrke ville overtage disse jobs. Det er ikke sket i et tempo der er hurtigt nok, grundet forskellige indenrigspolitiske beslutninger og prioriteringer.

Der er 5-600.000, der har tilladelse til at køre lastbil i UK, men kun 250-300.000 vælger at være ansat indenfor faget. Der bliver anført årsager, som dårlig løn, dårlige arbejdsforhold og manglende sikkerhed som årsagerne til dette. Igen er det indenrigspolitik.

Årsagen til at Kenneth Enggrob er stor tilhænger at østeuropæisk arbejdskraft er jo netop de løn og arbejdsvilkår som tilbydes i b.la. dansk landbrug. Samtidig deler Kenneth Enggrob sikkert holdning med Goska Rasmussen, at danskerne er dovne og derfor er det nødvendigt at importere østeuropæisk arbejdskraft.

Virkeligheden er, at der er masser af arbejdskraft her i Skive Kommune. Seneste opgørelse fra Jobcenter Skive, viser at der er mere end 400 unge under 25 år som er på kontanthjælp i Skive Kommune. Samtidig er der 90 arbejdsduelige flygtninge/indvandre som heller ikke er i arbejde her i kommunen. Det er faktisk nogle af landets højeste ledighedstal!

Fagforeninger: – Noget tyder på, at Goska er på vildspor

https://www.skivefolkeblad.dk/artikel/5AD9C66D-7C1A-431A-A911-71C8F9FC9F9C/?fbclid=IwAR0JvRW96auaLV_thuhBo7FGVSaO-BRHvqUhq5-hmIymT-2kjEixWxfrQ-w