En sjælden god nyhed fra EU-domstolen og jobtal til efterretning

Det er Nye Borgerliges politik at islam ikke skal have indflydelse i det danske samfund. En nylig EU-dom berettiger arbejdsgivere til at bede muslimske kvinder smide det religiøse tørklæde.

Som ansat i en virksomhed, er man først og fremmest repræsentant for virksomheden. Ikke for egne personlige ideologiske og politiske overbevisninger. Naturligvis bør arbejdsgiveren uanset om det er en privat eller offentlig, kunne stille krav til, at de ansatte modererer deres påklædning og politiske og ideologiske tilkendegivelser

Ifølge en opgørelse fra Skive Kommune er kun 17 % af kvinderne i kategorien flygtninge/migranter og familiesammenførte på arbejdsmarkedet i Skive Kommune.

Den seneste opgørelse fra RAR, De Regionale Arbejdsmarkedsråd, placerer Skive som bundskraber når det gælder jobindsatsen for flygtninge/migranter og familiesammenførte.

Der er øjensynligt ikke blandt politikkerne her i Skive Kommune, interesse i at flygtninge/migranter skal være selvforsørgende. Det har vi i Nye Borgerlige en helt anden tilgang til.

Andelen af personer, der betegnes som selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelsesmodtagere der er omfattet af integrationsprogrammet og som har deltaget i virksomhedspraktik, privat eller offentligt, er ganske enkelt ikke eksisterende i Skive. Tallet for Skive er 0 mod et landsgennemsnit på 10 procent. De højst placerede kommuner i Danmark ligger på 25 procent. Skive er med den svigtende indsats, placeret i bunden som nummer 71

Helt galt står det til med andelen af jobparate flygtninge/migranter og familiesammenførte. Kun 11 procent af personer på selvforsørgelses- og hjemrejseydelse samt overgangsydelsesmodtagere der er omfattet af integrationsprogrammet, er jobparate. Landsgennemsnit er på 62 procent. Det placerer Skive i bunden som nummer 74

Det er Nye Borgerliges politik at udlændinge skal forsørge sig selv, det vil vi arbejde målrettet på i den kommende byrådsperiode.